Bange for at flyve med umaskede passagerer? Ring til dit flyselskab

DALLAS (AP) — flyselskaber siger, at de tilbyder muligheder — inklusive refusion i nogle tilfælde — for folk, der er bekymrede for at flyve nu, hvor andre passagerer ikke er forpligtet til at bære ansigtsmasker.

Flyselskaberne giver dog ikke mange detaljer. Kunder kunne finde sig til gavn for arbejdstagere på flyselskabets kundeservicecentre.

Mange mennesker, der flyver i de næste par uger, købte deres billetter, før en føderal dommer i Florida mandag slog ned kravet om at bære en maske i lufthavne og under flyvninger. Dette krav, der var designet til at begrænse spredningen af COVID-19, skulle alligevel udløbe den 3.maj.

United Airlines CEO Scott Kirby sagde, at hans flyselskab vil være fleksibelt med mennesker, der har et svagt immunsystem eller er bekymrede over maske-valgfri flyvning af anden grund.

“Vi arbejder med disse kunder … for at finde en anden mulighed, giv dem en kredit, eller hvis de bare ikke nogensinde vil flyve igen, er vi faktisk villige til at give dem en refusion,” fortalte Kirby NBC.
En talsmand for United sagde, at kunder undtagen dem, der har de laveste priser på “basisøkonomi”, kan forsinke deres rejseplaner af en eller anden grund uden ekstra gebyr. Han sagde, at passagerer med særlige omstændigheder skulle ringe til flyselskabets kundeservicenummer.

American Airlines CEO Robert Isom sagde torsdag, at flyselskabet endnu ikke har stillet mange refusionsanmodninger.

“Men som vi gør i alle disse begivenheder, tager vi et kig på vores politikker og … beder dem om at komme i kontakt med vores reservationskontor, og vi vil sørge for, at vi imødekommer dem på en passende måde,” sagde Isom.

En amerikansk talskvinde pegede på flyselskabets politik, som tillader refusion for refunderbare billetter — de koster normalt mere — og kredit for værdien af ubrugte ikke-refunderbare billetter. Imidlertid har folk, der har købt “basic economy” – billetter siden 1.April, ikke ret til refusion eller til at ændre deres billet.

En talsmand for Delta Air Lines sagde, at kunder, der ønsker at annullere en rejse, skal kontakte flyselskabet. Beslutninger om, hvordan man håndterer disse anmodninger, træffes fra sag til sag, Han sagde.

Sydvest, Alaska, JetBlue, Spirit and Frontier svarede ikke på forespørgsler.

Torsdag sagde Justitsministeriet, at det ville appellere Florida-dommerens afgørelse om at slå maskemandatet ned, som blev indført af Centers for Disease Control and Prevention og håndhævet af Transportation Security Administration.

Imidlertid, fra sent fredag eftermiddag havde administrationen stadig ikke bedt nogen domstol om et nødophold i Florida-afgørelsen. Juridiske eksperter sagde, at Det Hvide Hus for det meste syntes interesseret i at appellere Florida-afgørelsen for at forhindre, at det bliver et præcedens, der kan begrænse CDC ‘ s magt til at indføre pandemirelaterede foranstaltninger i fremtiden.

Skriv et svar