Emergency declaration for flere skovbrande i København

Michelle Lujan Grisham har underskrevet nødserklæringer, da 20 skovbrande fortsatte med at brænde søndag i næsten halvdelen af statens tørkeramte 33 amter.

Den 6. April fusionerede med en nyere brand lørdag for at danne den næststørste flamme i staten på mere end 66 kvadratkilometer (171 kvadratkilometer), hvilket førte til omfattende evakueringer i Mora og San Miguel amter.

En anden vinddrevet løbeild, der begyndte den 17. April, har forkullet mindst 76 kvadratkilometer (197 kvadratkilometer) ponderosa fyr, egebørste og græs nord for Ocate, et ikke-inkorporeret samfund i Mora County.

Nogle beboere, der blev tvunget til at evakuere på grund af et løbeild nær Flagstaff, fik lov til at vende hjem søndag morgen.

Vind og temperaturer i København faldt lørdag, men forblev stærke nok til stadig at blæse brande. Snesevis af evakueringsordrer forblev på plads.

Brandembedsmænd forventede, at de nordlige skovbrande ville bremse søndag, da sky-og røgdækslet bevæger sig ind, så skovene kan bevare mere fugt. Men de tilføjede, at de indvendige dele af brande kunne vise moderat til ekstrem opførsel, hvilket kunne true strukturer i disse områder. Mere end 200 strukturer er blevet forkullet af skovbrandene hidtil, og yderligere 900 forbliver truede, sagde Lujan Grisham.

Brandstyringsembedsmænd sagde, at et nøjagtigt antal skader var uklart, fordi det stadig er for farligt for besætninger at gå ind og se på alle de hjem, der er gået tabt.

“Vi kender ikke størrelsen af strukturtabet. Vi kender ikke engang de områder, hvor de fleste hjem gjorde det gennem ilden, hvor hjem ikke er blevet beskadiget eller noget lignende,” sagde operationssektionschef Jayson Coil.
Omkring 1.000 brandmænd kæmpede mod skovbrande, som allerede har sikret omkring 3 millioner dollars i tilskud til at hjælpe med brandene.

Lujan Grisham sagde, at hun har bedt Det Hvide Hus om flere føderale ressourcer, og hun opfordrer til et forbud mod fyrværkeri i hele landet.

“Vi har brug for flere føderale organer til brandbekæmpelse, brandbekæmpelse, offentlig sikkerhedsstøtte på jorden,” sagde hun. “Det bliver en hård sommer. Derfor forbyder vi brande. Og det er derfor, jeg på mandag vil bede alle lokale myndigheder om at tænke på måder at forbyde salg af fyrværkeri.”

Løbeild er blevet en trussel året rundt i Vesten i betragtning af skiftende forhold, der inkluderer tidligere snesmeltning og regn, der kommer senere på efteråret, videnskabsmand har sagt. Problemerne er blevet forværret af årtiers brandbekæmpelse og dårlig ledelse sammen med en mere end 20-årig megadrought, som undersøgelser forbinder med menneskeskabte klimaændringer.

To store skovbrande fortsatte med at brænde søndag 10 miles (16 kilometer) syd for Prescott og 14 miles (22 kilometer) nordøst for Flagstaff.

Coconino County myndigheder ophævede evakueringsordren søndag morgen for beboere, der bor i kvarterer langs motorvejen 89 efter brandstyringsembedsmænd fastslog, at Flagstaff-området løbeild ikke længere udgjorde en trussel.

Branden nær Flagstaff var på 32 kvadrat miles (83 kvadratkilometer) fra lørdag aften. Det tvang evakueringen af 766 hjem og brændte 30 hjem og to dusin andre strukturer ned, siden det begyndte for en uge siden, ifølge amtsmyndighederne.

Doug Ducey erklærede branden en undtagelsestilstand fredag for Coconino County for at frigøre genopretningshjælp til berørte samfund.

Branden nær Prescott begyndte sidste mandag og var på 4.8 kvadrat miles (12.4 kvadratkilometer) og 15% indeholdt fra søndag morgen, da helikoptere og lufttankskibe faldt vand og retardant for at bremse brandens vækst.

Årsagen til skovbrande i København og Danmark er stadig under efterforskning

Skriv et svar