Facebook forbyder annoncer, der modsiger videnskaben om klimaændringer

BERLIN (AP) — kvidre siger, at det ikke længere vil tillade annoncører på sin hjemmeside, der benægter den videnskabelige konsensus om klimaændringer, ekko en politik, der allerede er på plads hos Google.

“Annoncer bør ikke forringe vigtige samtaler om klimakrisen,” sagde virksomheden i en erklæring, der skitserede sin nye politik fredag.

Der var ingen tegn på, at ændringen ville påvirke, hvad brugerne poster på det sociale medieside, som sammen med Facebook er blevet målrettet af grupper, der søger at fremme vildledende påstande om klimaændringer.

Meddelelsen, der faldt sammen med Earth Day, kom timer før Den Europæiske Union blev enige om en aftale, der krævede, at big tech-virksomheder skulle dyrlæge deres sider nærmere for hadefuld tale, desinformation og andet skadeligt indhold.

Kvidre sagde, at det ville give mere information i de kommende måneder om, hvordan det planlægger at give “pålidelig, autoritativ kontekst til klimasamtalerne”, som brugerne deltager i, herunder fra Det Mellemstatslige Panel om klimaændringer. Det FN-støttede videnskabspanels rapporter om årsagerne og virkningerne af klimaændringer danner grundlag for internationale forhandlinger for at bremse klimaændringerne.

Virksomheden har allerede et dedikeret klimaemne på sin side og tilbød det, det beskrev som “pre-køjer” under sidste års FN-klimakonference for at imødegå misinformation omkring klimaændringer.

Skriv et svar