Fra kontur til kunst: Michigan-kunstnere trækker støtte til Patrick Lyoya

GRAND RAPIDS, Mich. Kunstnere i Michigan viser støtte til Patrick Lyoya, et kreativt arbejde ad gangen.

Fætre Daniel Alcantara og Pedro Robledo tilbragte timer med at skabe deres respektive malerier i løbet af helgen efter Lyoyas begravelse fredag.

Alcantara og Robledo sagde, at deres mål var at ære Lyoyas hukommelse, efter at han blev skudt af en Grand Rapids-politibetjent efter en kamp den 4.April. Begge kunstnere fortalte, at de mener, at det, der skete med Lyoya, ikke var rigtigt.

“Dette er vores chance for at tale, hvad vi vil sige og udtrykke os,” sagde Alcantara. “I dag vælger jeg at lave et mindesmærke for Patrick.”

Alcantara valgte at male et lys til minde om Lyoya.

“Det bruges til at tænde vigils, et hvidt lys specifikt, for at betegne renhed,” sagde Alcantara. “Og jeg har tænkt mig at have morgenfruer, som bruges meget almindeligt i spansktalende samfund til begravelser.”
Robledo sagde, at han valgte at male et “Black Lives Matter” – maleri.

“Jeg har lyst til, at politiet skal trænes bedre i de-eskalerende situationer,” sagde Robledo. “Ingen liv skal tages på den måde.”

Begge kunstnere sagde, at de så videoen, der viser officeren skyde 26-årige Lyoya bag på hovedet efter en kamp.

“Det er bare frustrerende, jeg mener, hvordan er ulydighed af en politibetjent årsagen til en død?”sagde Alcantara.

Begge sagde også, at der var en besked gennem deres håndværk.

“Enhed mellem Det Sorte og brune samfund, for at lade ham nu, hvor vi også er her, og vi ved, hvad du går igennem,” sagde Alcantara.

Michigan State Police undersøger stadig Lyoya-sagen. Når de har afsluttet deres efterforskning, resultaterne vil blive overdraget til anklageren i Kent County, der har til opgave at afgøre, om den involverede officer skal anklages.

Skriv et svar