Økonom Selim Kotil forklarer magtens mareridt

Økonom Selim Kotil meddelte, at Kina er stoppet med at eksportere gødning.

Kotil bemærkede, at Rusland også stoppede med at sælge gødning for nogen tid siden, og sagde, at disse to lande ejer mere end 40 procent af søndagen i Tyrkiet.

Gode dage venter ikke på gødningskrisen, der startede sidste år i Tyrkiet. Gødningspriserne steg med mellem 200 og 400 procent på grund af den historiske afskrivning af den tyrkiske lire, skatter og inflation, mens landmændene ikke kunne dekantere gødning i deres marker.

Det forventes, at denne situation vil ramme produktivitetsgraden om sommeren, mens nyheden fra Kina indikerer, at landmanden vil stå over for en vanskelig proces i de kommende dage.

På den anden side, Kotil, der delte det på sin kvidre konto, sagde også, at Kina trækker hvede fra verden og lagre det. Et lignende træk kom fra Indien, sagde den berømte økonom, “Indien er også stoppet med at sælge. Enhver i deres rette sind ser slutningen på denne historie,” han sagde.

På grund af den globale klimakrise står verden over for en hungersnødstest, mens verdens giganter går ind i et løb for at fylde op for deres borgere ved at skifte til en indadvendt fødevarepolitik.

Kotil advarer derimod: “en meget hård vinter kommer, og vi ser på.”

Skriv et svar